КадърВ Гърция настроенията към бежанците са смесени. Група хора хвърляха камъни

...
КадърВ Гърция настроенията към бежанците са смесени. Група хора хвърляха камъни
Коментари Харесай

Гърци ксенофоби нападнаха куклата бежанка Малката Амал

Кадър

В Гърция настроенията към бежанците са смесени. 

Група хора хвърляха камъни и обиждаха локалните поданици, които отидоха да видят идването на куклата Малката Амал в град Лариса, централна Гърция. Други протестиращи държаха икони и религиозни знаци, с цел да „ изгонят “ огромната кукла, символизираща децата бежанци и тяхното тежко състояние, заяви Keep talking Greece, съобщи Актуално. 

Протестиращите викаха „ Срам “, до момента в който направена от тръстикови пръчки кукла с височина 3,5 метра минаваше по крайбрежието, където се организираше събитието. Децата, които бяха там с родителите си, с цел да поднесат алегорични дарове на Амал, бяха изпаднали в суматоха, когато протестиращите започнаха да хвърлят предмети по куклата, оповестява локалната медия larissanet.

Наложи се полиция да се намеси, с цел да възвърне реда и събитието, проведено от общината, завърши по-рано от плануваното. Гигантската Малка Амал, която се е отправила на дълго 5000 благи пътешестване от Турция до Англия, символизира тежкото състояние на сирийските бежанци и историите на милионите младежи, пътуващи сами.

Създадена от Handspring Puppet Company, куклата минава през няколко града в Гърция и в по -голямата си част беше посрещана топло, откогато дойде от Турция предишния месец. Информациите от Лариса оповестяват за това, което те разказват като ксенофобски реакции на тези, които се опълчват на куклата, преминаваща през техния град.

След Гърция, Малката Амал ще замине за Италия, Франция, Швейцария, Германия, Белгия и най-после Англия, където пътуването й ще завърши в Манчестър на 3 ноември.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР